2022-04-08

WTAB satsar mot framtiden!

Wermlands Tunnplåt AB har tack vare sina fantastiska kunder haft en strålande utveckling de senaste åren. Vi har haft en stadigt ökande omsättning vilket självfallet är väldigt trevligt men också har skapat lite problem med kapacitetsbrist och ökande leveranstider.

Vi tog därför under 2021 beslutet att vi behövde utöka vår maskinpark och dessutom få in ytterligare en process i form av laserskärning. Vi bestämde oss för att investera i en Stans/laser kombimaskin, Trumpf TruMatic 7000. Den är nu installerad och vi har kommit igång med tillverkningen. Med den här maskinen har vi nu en rejält utökad kapacitet för framtiden och dessutom styrkan av att ha kombinationen stans/laser i samma maskin! Den har stansningens alla fördelar med snabba körtider, möjligheten att köra omformningar och gängning samt laserns styrka att kunna köra komplexa konturer och prototypdetaljer.

Samtidigt utökar vi ytterligare på bockningssidan med en Trumpf TruBend 5130. En maskin som klarar 3m längder med en presskraft på 130 ton och styrd i 6-axlar. Denna kommer att levereras i maj -22.

Med dessa två maskiner på plats är vi redo för framtiden och ser fram emot nya utmaningar från nya och befintliga kunder!

 

Kantpress Trumpf TruBend 5130

Stansmaskin Trumpf TruMatic 7000

Tillbaka